Як відіпрати кухонні рушники від застарілих жирних плям

Як відіпрати кухонні рушники від застарілих жирних плям

Кухня це не лише серце будинку, а й обличчя господині. Тому вона має бути в бездоганному стані, а для цього необхідно багато часу приділяти дрібницям. Зіпсувати зовнішній вигляд може все, що завгодно, наприклад плями на рушниках.

Більшість забруднень можна видалити з текстильних виробів випрання при температурі 40-60 градусів, якщо є необхідність, можна відбілити або збільшити режим прання до 90 градусів. Але є важковиведені плями і до них потрібен незвичайний підхід: виводяться кип’ятінням, замочуванням, використанням спеціальних засобів для виведення плям, а також з використанням підручних засобів (сода, оцет). Про це все вам розкажуть наші новітні поради

Як відіпрати кухонні рушники від застарілих жирних плям

Ось кілька порад:

  • Видалення жирних плям необхідно замочити на добу рушника використовуючи посудомийний засіб.
  • жирна пляма добре забирається при замочуванні рушника в мильному розчині з додаванням 3 крапель аміачного розчину.
  • Пляма від кави та соусів усувається за допомогою сольових розчинів, для цього на літр води додається 1 столова ложка солі.
  • Кавові та чайні плями усувають розчином нашатирю, для цього його розводять у воді у пропорціях 1:1, а потім запрають у ручну.
  • За допомогою столового оцту можна видалити пляму від плісняви, для цього рушник на 10 хвилин замочується в оцтовому розчині.
  • Неприємний запах легко усувається при замочуванні рушників на 6 годин у мильному розчині з додаванням невеликої кількості марганцівки.
  • Від жовтизни і неприємного запаху можна позбутися замочивши на 12 годин у розчині з господарським милом.
  • Від неприємного запаху позбавляються, замочивши на 5 годин текстильне виріб у розчині соди з пральним порошком. Такий спосіб замочування підходить не тільки для білих, але і кольорових виробів.

Як відіпрати кухонні рушники від застарілих жирних плям

Незалежно від вибраного способу, після замочування необхідно прати текстильні вироби в пральній машинці на звичайному режимі. Для того, щоб зберегти виріб якомога довше, використовувати радикальні способи не рекомендується частіше ніж раз на місяць.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *