Як відіпрати кухонні рушники від застарілих жирних плям
Кухня це не лише серце будинку, а й обличчя господині. Тому вона має бути в бездоганному стані, а для цього необхідно багато часу приділяти дрібницям. Зіпсувати зовнішній вигляд може все, що завгодно, наприклад плями на рушниках.
Більшість забруднень можна видалити з текстильних виробів випрання при температурі 40-60 градусів, якщо є необхідність, можна відбілити або збільшити режим прання до 90 градусів. Але є важковиведені плями і до них потрібен незвичайний підхід: виводяться кип’ятінням, замочуванням, використанням спеціальних засобів для виведення плям, а також з використанням підручних засобів (сода, оцет). Про це все вам розкажуть наші новітні поради.
Ось кілька порад:
- Видалення жирних плям необхідно замочити на добу рушника використовуючи посудомийний засіб.
- жирна пляма добре забирається при замочуванні рушника в мильному розчині з додаванням 3 крапель аміачного розчину.
- Пляма від кави та соусів усувається за допомогою сольових розчинів, для цього на літр води додається 1 столова ложка солі.
- Кавові та чайні плями усувають розчином нашатирю, для цього його розводять у воді у пропорціях 1:1, а потім запрають у ручну.
- За допомогою столового оцту можна видалити пляму від плісняви, для цього рушник на 10 хвилин замочується в оцтовому розчині.
- Неприємний запах легко усувається при замочуванні рушників на 6 годин у мильному розчині з додаванням невеликої кількості марганцівки.
- Від жовтизни і неприємного запаху можна позбутися замочивши на 12 годин у розчині з господарським милом.
- Від неприємного запаху позбавляються, замочивши на 5 годин текстильне виріб у розчині соди з пральним порошком. Такий спосіб замочування підходить не тільки для білих, але і кольорових виробів.
Незалежно від вибраного способу, після замочування необхідно прати текстильні вироби в пральній машинці на звичайному режимі. Для того, щоб зберегти виріб якомога довше, використовувати радикальні способи не рекомендується частіше ніж раз на місяць.