Як лікувати ревматоїдний артрит?

Як лікувати ревматоїдний артрит?

Існує безліч ліків від ревматоїдного артриту, але жодна з них не може повністю позбавити вас нападів болю. Однак у мене для вас добрі новини. Є кілька способів зменшити цей біль і навіть запобігти його повторенню в майбутньому. Нижче ви знайдете десять найважливіших з них. Дотримуйтесь наданих інструкцій з цього сайту olgrad.kiev.ua, і незабаром ви відчуєте полегшення.

Захищайте суглоби

Найважливіше, що ви повинні зробити – це захистити суглоби, навіть ті, у яких в даний час симптоми відсутні. Також звертайте увагу на них, коли виконуєте невеликі завдання. Замість піднімати важкий горщик, посуньте його по столу, штовхніть дверцята плечем, а не рукою, і притисніть книгу до долоні, а не хапайте її пальцями.

Початок роботи

Вправи – ключ до запобігання болю у суглобах. Крім того, вони додадуть вам більше енергії та покращать настрій. Ходьба, їзда на велосипеді, плавання – тричі на тиждень, що виконуються по півгодини, можуть зняти біль на довгий час. Але спочатку порадьтеся зі своїм лікарем, щоб переконатись, що ці види фізичної активності підходять вам. У той же час уникайте підйому ваги. Перед тим, як розпочати регулярні тренування, перевірте так само, як рух впливає на вас. Якщо ви відчуваєте біль більше години після тренування, значить, ви надто напружили себе. Крім того, не виконуйте вправи, коли у вас запалені суглоби, і зробіть перерву, коли відчуєте біль. Час від часу змінюйте позу, навіть під час повсякденних завдань, таких як садівництво або приготування їжі.

Як лікувати ревматоїдний артрит?

Розтяжка

Якщо ви не страждаєте болями в суглобах, намагайтеся розтягувати кожен суглоб кожен день, поки це не стане безболісним. Люди, які страждають на ревматоїдний артрит, найбільше страждають від скутості вранці. Так що прийміть теплий душ, а потім зробіть серію вправ на розтяжку, щоб розслабити їх на решту дня.

Не забувайте відпочивати

Відпочинок важливий для людей із ревматоїдним артритом. Перерва розслабить ваш розум, розслабить суглоби, зніме біль і зменшить втому, часто пов’язану з цим захворюванням.

Кількість відпочинку залежить від особистої витривалості пацієнта. Однак важливо, щоб це тривало не надто довго, тому що це може негативно позначитися на вашому здоров’ї. Так що поєднуйте відпочинок із фізичними навантаженнями.

Прийміть теплу ванну чи душ

Тепло у поєднанні з вологою відмінно знімає біль у суглобах. Тепла ванна, душ або замочування рук у теплій воді допоможуть полегшити біль. Ви також можете прикладати гарячі компреси до суглобів на 10-15 хвилин (наприклад, гелієвих пакетів або нагрівальні мати). У поєднанні з вологою тканиною вони на якийсь час заспокоять біль.

Спробуйте прийняти парафінову ванну

Якщо ви страждаєте від болю у суглобах рук чи ніг, парафінові ванни допоможуть зняти запалення. Цей метод часто використовується при спортивних травмах. Він працює краще, ніж теплий компрес, тому що коли ви занурюєте руки або ноги в парафін, тепло також поширюється навколо пальців ніг. Можна легко купити парафінову ванну, необхідну для проведення такого лікування, в Інтернеті.

Обладнайте тростину

Багато людей вважають тростину ознакою інвалідності, але якщо вона допомагає полегшити біль у суглобах, яке це має значення? Підходящу тростину можна купити в медичному магазині. Це допоможе зменшити навантаження на ноги, стегна та кісточки до 20%.

Як лікувати ревматоїдний артрит?

Скиньте зайві кілограми

Надмірна вага створює занадто велике навантаження на колінні, тазостегнові та попереково-крижові суглоби. Більш того, жирова тканина може виробляти хімічні речовини, що посилюють запалення. Це виливається в загострення перебігу хвороби.

Використовуйте ергономічне кухонне начиння

Існують спеціальні кухонні речі, такі як ножі, відкривалки, столові прилади, спеціально розроблені для людей, які страждають проблемами суглобів, і для людей похилого віку. У них великі ручки, ергономічна форма та контурні ручки. Вони полегшують повсякденну діяльність, не піддаючи суглоби непотрібному навантаженню. Такі аксесуари легко купити через Інтернет.

Розраховуйте на свої сили

Важко сказати, коли станеться біль, і ваші суглоби стануть жорсткими і опухлими. Тому завжди варто бути готовим до такого повороту подій. Не забувайте виконувати лише ті дії, які ви можете перервати будь-якої миті. Розподіліть те, що вам потрібно зробити, на кілька днів. Коли ви тренуєтеся, необов’язково завершувати все 30-хвилинне тренування відразу. З таким самим успіхом ви можете розбити її на 3 тренування по 10 хвилин кожна.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *